KertigepAlkatreszAruhaz.huKertigepAlkatreszAruhaz.hu
KertigepAlkatreszAruhaz.hu KertigepAlkatreszAruhaz.hu KertigepAlkatreszAruhaz.hu KertigepAlkatreszAruhaz.hu

Tanácsok

 Itt a tavasz! Most vásároljon fűníró kést. Márkfüggetlenül kínálunk jó minőségű fűnyíró késeket! Nagy választék, kedvező ár, kiváló minőség! ALKO, MTD, Wolf, Castel Garden, Stihl, Husquvarna és bármely márka!

                                                Méretek mm-ben

      Kés átló:     Középső lyuk            átmérő:    Szélső lyukak            átmérője:     Szélső lyuk              távolság:     Szélesség /            vastagság:

Ha megadja a fenti adatokat, 48-72 órán belülel készítjük a kért kést (amennyiben nincs                                         raktáron), mert akkor azonnal küldjük!!

 

  ALKO    MTD     Wolf   Castel Garden   és minden más típushoz eredeti és utángyártott kések. 

Ha sehol nem talál kést fűnyírójához, küldje el nekünk a kés adatait és biztosan tudunk segíteni! Kés átló, középső lyuk átmérő, szélső lyukak átmérője, szélső lyuk távolság (ha van), szélesség és kés vastagság.

Tavaszi induló karbantartás

Lassan lassan elér hozzánk a tavasz! Ugyan még tesz egy kísérletet a tél, de kertünkbe lassan beszökik a tavasz. Itt az ideje, hogy elővegyük kerti gépeinket és végezzük el a tavaszi munkák előtti karbantartást. A benzinmotoros gépek esetében legelőször a kapagépek kerülnek elő, majd a fűnyírók is. Ilyenkor ajánlott az olaj és levegőszűrő csere. Cékünk erre az alkalomra akciót indít. A magyaroszágon használatban lévő gépekhez nagy választékot kínálunk  eredeti gyári és utángyártott olaj és levegőszűőkből kedvező áron. MTD ALKO Husquvarna Honda Wolf stb. márkákhoz.

Elektromos és benzines fűnyírók esetén elsődlegesen a kés állapotát ellenőrizzük. Ha ki van csorbulva, valószínűleg a kiegyensúlyozása is szükségessé válik. Ha nem tesszük meg a rázkódástól törések keletkezhetnek, és nekünk is kellemetlen érzés lesz vele dolgozni.  Érdemes megvizsálni a kerekek állapotát is, szükség esetén utánhúzni, törés esetén cserélni. Az elektromos gépek esetében nagyon fontos a kábel épségét ellenőrizni. Soha ne dolgozzon sérült kábellel! Tavasszal ajánlot az olaj és levegő szűrő cseréje!

A fém házas fűnyírok élethosszát nagy mértékben befolyásolja, ha haszálat után megtisztítjuk, le mossuk és száraz állapotban tesszük el.

                  ALKO    MTD     Wolf   Castel Garden   és minden más típushoz eredeti és utángyártott kések. 

Ha sehol nem talál kést fűnyírójához, küldje el nakünk a kés adatait és biztosan tudunk segíteni!

Igyekezzen elkerülni, hogy a fűnyíró kerekei huzamosan kemény burkolaton tolja, mert élettartamuk rohamosan csökkenni fog!

A rendszeres (heti egy) fűnyírás szebbé teszi a pázsitot. 

Az elektromos fűnyírók fontos alkotóelemei

Az elektromos fűnyírók fontos alkotóelemeiAz elektromos fűnyíró kompakt felépítése ellenére rendelkezik számtalan nélkülözhetetlen alkotóelemmel. Vegyük sorra ezeket:

  • Motor – a modern, elektromos fűnyírók szíve, mely magáért a működésért felel
  • Menesztő tárcsa – ezen helyezkedik el a nyírást biztosító penge
  • Szellőztető – ez felel a motor biztonságos szellőztetéséért, hogy az ne forrósodhasson túl (mindig tartsuk tisztán)
  • Kavicsterelő – védi az elektromos fűnyíró szerkezetét az esetleges felverődő kavics és kődaraboktól
  • Motorvédő
  • Fűgyűjtő

Ezen felül az elektromos fűnyíró alkatrészeit képzik a vezetékek, szegek, csavarok, burkolat, fő kábel, markolat és kerekek. Fontos, hogy bármelyik alkotóelem meghibásodása esetén azonnal kicserélésre kerüljön a rongálódott szegmens. A szerkezet tökéletes épsége nélkül veszélyes lehet alkalmazni!

Ha Önnek is elektromos fűnyíró alkatrészre van szüksége, válogasson megbízható termékekből álló kínálatunkból! Szakmai kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeinken!

Tekintse meg MTD AL-KO és WOLF benzines fűnyíró alkatrész kínálatunkat, és bátran vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

Szinte minden benzines fűnyíró és kistraktor típushoz tartunk levegőszűrőt!

 

Kinek ajánlott a benzines fűnyíró?

Kinek ajánlott a benzines fűnyíró?A fűnyírás mindennapos dolog, de ennek a tevékenységnek a hétköznapi volta még nem jelenti azt, hogy mindenki számára egyértelmű például az, hogy milyen fajtájú fűnyíró is lenne ideális.

benzines fűnyírót sokan kerülik, annak benzines működése miatt, de nem biztos, hogy az elektromos fűnyíró megfelelőbb hosszú távon csak azért, mert halkabb, vagy mert nincs szaga. A benzines fűnyíró azok számára ajánlott választás, akik nagyobb területet szeretnének karbantartani rendszeresen, hiszen erősebb a motorja, nagyobb a fűgyűjtője és nincs útban lévő kábele. A benzines fűnyíró ugyan zajosabb és sajnos a környezetet is károsítja bizonyos mértékben, mégis okos választás lehet ott, ahol szükség van a gyors fűnyírásra, nagyobb teljesítményre vagy az önjáró tulajdonságra.

Egy típuson belül ajánlott figyelembe venni a vágószélességet, a méretet, a súlyt és aszerint választani, milyenek a terepadottságok: dombos, lejtős terepen nem biztos, hogy könnyen boldogulunk egy nehezen kezelhető modellel illetve rézsün a négyütemű benzines kivitel nem ajánlott.

Tekintse meg MTD AL-KO és WOLF benzines fűnyíró alkatrész kínálatunkat, és bátran vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

 

Tartsa rendben kertjét rendszeres fűnyírással!

Tartsa rendben kertjét rendszeres fűnyírással!Egy gondosan ápolt kert gyönyörű és figyelemfelkeltő látványt nyújthat. A gondoskodást kertünk az szépségével hálálja meg, mely mind hangulatunkra, mind lelki állapotunkra hatást gyakorolhat. De mi a titka a tökéletesen ápolt kertnek? A rendszeresség!

Növényeink minőségi és rendszeres gondoskodást igényelnek. Csakúgy, mint egy ember életében, a növényeknek is fontos az ütemtervezés. Öntözés tekintetében érdemes minden nap ugyanazt az időpontot választani. Illetve bizonyos rendszerességgel a megfelelő tápoldatot is bejuttatni földünkbe. Emellett a rendszeres fűnyírás is központi szerepet tölt be!

A fűnyírás kulcsszereplője a gondosan kiválasztott fűnyíró. Számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre, mint az elektromos- vagy a benzines fűnyíró gép. Mind a két típusnak megvannak a maga előnyei, érdemes a kert típusához igazítani választásunkat. Ha megvan az optimális fűnyíró, fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük és karbantartsuk alkatrészeit!

Forduljon hozzánk bizalommal, és ápolja kertjét minőségi termékek segítségével!

Tekintse meg MTD AL-KO és WOLF benzines fűnyíró alkatrész kínálatunkat, és bátran vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

 

Miért kell élesnek lennie a fűnyírókésnek?

Miért kell élesnek lennie a fűnyírókésnek?A fűnyíró alkatrészek megfelelő minősége és állapota jelentősen befolyásolja azt, hogy mennyire könnyű és hatékony a géppel a munkavégzés, vagy hogy mennyire lesz szép a végeredmény. Az egyik fontos befolyásoló tényező a fűnyírókés állapota.

Az életlen, elkopott kés lényegesen meg tudja nehezíteni a dolgunkat. A fűnyíró alkatrészek közül ez az, ami ténylegesen a munkát végzi, ebből következik, hogy oda kell figyelni a milyenségére. Ha eltompul a kés, akkor nem viszi megfelelően a füvet, a vágás egyenetlen lesz és akár többször is át kell menni egy-egy területen, ezzel időt és energiát pocsékolva.

Érdemes odafigyelni arra is, hogy nem csak a tompaság okozhat gondot a kés esetében. A fűnyíró alkatrészek könnyen megsérülhetnek akár a felcsapódott kövektől, akár a betonszegélyektől. Ilyenkor sérülhet a kés éle is, amit érdemes a lehető leghamarabb korrigálni.

Önnek is fontos, hogy minőségi fűnyíró alkatrészeket vásárolhasson? Rendeljen tőlünk bizalommal és nem fog csalódni!

Tekintse meg MTD AL-KO és WOLF benzines fűnyíró alkatrész kínálatunkat, és bátran vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

 

Milyen környezetben javasolt az elektromos fűnyíró használata?

Milyen környezetben javasolt az elektromos fűnyíró használata?A nyár közeledtével újra beköszönt a fűnyírás szezonja. Ha gondosan, ápoltan, és szépen akarjuk tartani az udvarunkat, akkor feltétlenül érdemes heti egy alkalommal lenyírni a pázsitot.

Azonban ahány udvar, annyiféle igény és szempontot van, amit érdemes figyelembe venni a fűnyíró vásárlása esetén. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, milyen környezetben jelent ideális választást az elektromos fűnyíró.

A döntés során figyelembe kell vennünk, hogy mekkora gyeppel rendelkezünk, amit gondozni kell. Az elektromos fűnyíró rendkívül ideális az olyan háztartásokba, ahol kisebb, összefüggő füves részt kell gondozni. Kiválóan alkalmas a meredekebb lejtők, domboldalak nyírásához, hiszen a nagyobb szintkülönbség a benzines fűnyírókat általában lefullasztja. Nem utolsósorban előnyös tulajdonsága az elektromos típusnak, hogy működése környezetkímélő, így minden környezettudatos ember számára jó választás.

Ha Ön is az ideális elektromos fűnyírót keresi kertje rendbetartásához, tekintse meg termékeink széles választékát, és rendelje meg az igényeinek legmegfelelőbb típust!

Tekintse meg MTD AL-KO és WOLF benzines fűnyíró alkatrész kínálatunkat, és bátran vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

 

A Fűnyíró traktorok előnyei nagy birtokok esetén

Aki fűnyíró traktorban gondolkozik, az általában nagy kerttel rendelkezik, és órákig tartana számára a fűnyírás egy ilyen gépezet beszerzése nélkül.

A fűnyíró traktor megválasztásakor fontos átgondolni terepadottságainkat. Dombos vagy meredek terepen a jobb vonóerő érdekében a nagyobb kerekek jobbak, illetve domboldalakon túlnyomásos kenésű motort érdemes választani. Nagyobb, egyenetlen felületű gyepterület esetén javasolt a lengő felfüggesztésű fűnyíró szerkezet, mert az nagyrészt a talajhoz igazodik.

Fás, cserjés vagy virágágyásokkal tarkított kertben fontos a szűk fordulókör és a nagyfokú manőverezési lehetőség. A traktorok lehetnek AutoDrive-, Hydro- vagy Transzmatikus meghajtásúak, ezáltal jó a manőverező képességük, és könnyebben lehet velük dolgozni fák és bokrok között.

Vásároljon Ön is fűnyíró traktort, mellyel nagyobb területeken könnyedén, fáradtság nélkül vághatja vissza a gyepet. Ezek a traktorok nagybirtokok esetén szolgálnak a legjobban, és rengeteg időt spórólnak Önnek!

Tekintse meg MTD AL-KO és WOLF benzines fűnyíró alkatrész kínálatunkat, és bátran vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

 

A kerti gépeink szakszerű karbantartása

fűnyírókA kertben használt kisgépek, például a fűnyírók, legyenek benzines fűnyírók vagy elektromosak, bizonyos apró karbantartási munkákra oda kell figyelnünk, hogy azok mindig megfelelően szolgáljanak minket!

Benzinmotoros fűnyírók karbantartása: Ezek a gépek ma már általában négyüteműek, így eltérő a motor kenése. A motorolaj megfelelő mennyisége és minősége a fontos! Ha nem megfelelő a motor kenése, előbb utóbb meghibásodás léphet föl. Ez a legdrágább javítás, ami egy kerti gépen elvégezhető. Ezért érdemes a motorolaj szintjét rendszeresen ellenőrizni!

Amit a fűnyírók karbantartásáról még tudni kell! Fűnyírók esetén gondoskodni kell a kés rendszeres élezéséről, mert a tompa kés roncsolva tépi ki a fűszálat. Növényvédelmi szempontból ez fontos, ugyanis a nem megfelelően éles kés károsíthatja a gyep kondícióját. Ha a fűnyíró kése tompa, nem csak vágja a füvet, de ki is tépheti azt tövestől.

Érdemes szakszerűen odafigyelni kerti gépeink karbantartására, főként a fűnyírók esetében, hogy a végeredmény minden fűnyírás után tökéletes legyen!

 

Fűnyírás kisokos

Gyepünk szépségét jelentősen befolyásolja, hogy a fűnyírót mikor hogyan használjuk, hogyan állítjuk be. Az ideális vágási magasság beállítása ugyanis sok mindentől függ, nem minden esetben ugyanakkora.

Csapadékos időszakban, tavasszal és ősszel, illetve öntözött területen például jobb, ha kicsit rövidebb vágási magasságra állítjuk elektromos fűnyírónkat. Nyáron hasznos, ha magasabbra hagyjuk, így jobban be tudja árnyékolni a talajt, lassítva ezzel a párolgást és a gyep kiszáradását. Alapszabály, hogy mindig a fű szára, vagyis a rügyek fölötti részen vágjuk. Fontos, hogy elektromos fűnyírónkat ne használjuk nedves füvön! A nedves fűszálak könnyebben elhajlanak, és így nem lesz egyenletes a vágás. Az év utolsó fűnyírásakor körülbelül fél centiméteres vágási magasság az ideális, ha ennél magasabbra hagyjuk, könnyen befülled, ha pedig alacsonyabbra, akkor sajnos fagykárral kell számolnunk.

Ha elektromos fűnyíróra, esetleg fűnyíró alkatrészre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! MTD, Alko, Wolf-Garten és Castelgarden fűnyíró alkatrészek széles kínálatával várjuk!

 

A láncvezető szerepe a fűrész optimális működésében

A láncvezető szerepe a fűrész optimális működésébenA tavasz beköszöntével egyre gyakrabban válik szükségessé a különböző kerti gépek alkalmazása, mint például a láncfűrész. Ennek segítségével nem csak az elkorhadt, megsérült vagy kiszáradt fákat lehetséges gyorsan és egyszerűen kivágni, hanem a fák ritkításában, darabolásában, és számtalan más folyamatban is kiválóan alkalmazható.

A láncfűrész optimális működését a láncvezető biztosítja, ez a szerkezet garantálja ugyanis a fűrészlánc ideális illeszkedését, hogy a fűrész biztonságos és hatékony legyen. Ha a láncvezető megsérül, a fűrészlánc elengedhet, és balesetveszélyessé válik!

A láncvezető általában egy speciálisan kialakított acéllemez, melyre tökéletesen illeszkedik a fűrészlánc. A rögzítést a láncvezető felületén kialakított tüskék és a burkolat biztosítja. Ugyan a láncvezető egy strapabíró kialakítás, azonban a rendszeres alkalmazás következtében bizonyos fokú súrlódás keletkezik, mely az idő múlásával megsértheti a felületét, így időközönként mindenképpen érdemes cserélni.

Ha Önnek is minőségi láncvezetőre lenne szüksége, keressen minket bizalommal!

 

Minőségi fűnyíró alkatrészek webáruházunkból!

Minőségi fűnyíró alkatrészek webáruházunkból!Amikor végre újra jó idő köszönt be azt nem csak abból vesszük észre, hogy napfényes, meleg időjárás uralja a napokat, de abból is, hogy virulni kezdenek a növények, zöldülni, növekedni a fű. Ez bizony azzal jár, hogy ideje elővenni a fűnyírót, a kaszát, az egyéb kerti eszközöket, mert kezdődik a szezon.

Az Ön fűnyírója megfelelő állapotban van ahhoz, hogy egész nyáron karban tartsa vele a gyepet? Érdemes még most átvizsgálni és meggyőződni arról, hogy minden úgy működik, ahogyan kell, ne később érjék kellemetlen meglepetések. Ha azt tapasztalja, hogy valamelyik fűnyíró alkatrész meghibásodott, elkopott, cserére szorul, még most vásároljon belőle újat és pótolja időben! Keresse fel webáruházunkat, és válogasson fűnyíró alkatrészeink közül. Termékeink széles kínálatával várjuk kedves vásárlóinkat és igyekszünk minden igénynek eleget tenni.

Minőségi fűnyíró alkatrészeket keres, kedvező áron? Nálunk megtalálja, amire szüksége van! ​MTD Wolf és AL-KO alkatrészek teljes termékpalettája! Megadott elérhetőségeinken többet megtudhat termékeinkről!

 

A láncfűrész alkatrészekről bővebben

A láncfűrész alkatrészekről bővebbenMinden háznál jól jön egy láncfűrész, főképp, ha sűrűn használunk fát, akár tüzeléshez, akár máshoz. Persze egy adott idő után szükségünk lehet bizonyos csere- és pótalkatrészekre, ha azt akarjuk, hogy mindig a rendelkezésünkre álljon láncfűrészünk, és a teljesítménye is mindig kielégítő legyen.

A két legfontosabb tényező láncfűrészünk esetében az a motor állapota, és a mozgó alkatrészek megfelelő zsírozása, valamint a lánc épsége, hiszen ez a két dolog van a legnagyobb igénybevételnek kitéve. A láncot egy adott mennyiségű kopás után érdemes cserélni, hiszen ezzel rengeteg munkaórát megspórolhatunk hosszú távon. Továbbá fontos, hogy a kenések is mindig megfelelőek legyenek. Persze, ha bármelyik elemmel gond adódik, érdemes beszereznünk egy másik láncfűrész alkatrészt, de kérdés, hogy honnan?

Ha láncfűrész alkatrészek hatalmas választékából szeretne vásárolni, akkor a legjobb helyen jár! Tekintse át kínálatunkat, és válassza ki az Önnek kellő láncfűrész alkatrészeket!

 

Castelgarden alkatrészek széles választékával várjuk!

Castelgarden alkatrészek széles választékával várjuk! Gyönyörű, zöldellő pázsit, katonásan álló fűszálak, takarosra nyírt gyepszőnyeg. Egy szép, rendben tartott kert vagy udvar egyik alapvető követelménye az, hogy szép, gondozott gyep fogadja a látogatót. Az nem elég, ha a fű harsogóan zöld és egészséges, ha mindent elborít a gyep, az is fontos, hogy megfelelően kordában van-e tartva. Az elburjánzott, térdig érő, elvadult fű nem túl bizalomgerjesztő látvány. Ha Ön is egyetért, forduljon hozzánk bizalommal és vegye igénybe segítségünket a kert rendezettségének megőrzéséhez. Hogyan tudunk segíteni?

Válassza minőségi fűnyíró alkatrészeinket és legyen mindig kitűnően működő fűnyíró a garázsában, kerti fészerében. Több, elismert márka alkatrészeit is kínáljuk webshopunkban, köztük a Castelgarden fűnyíró alkatrészeit is! Kések, kerekek, ékszíj, sebességváltómű vagy éppen dísztárcsa hiányzik?

Forduljon hozzánk bizalommal és vásároljon tőlünk online kiváló Castelgarden fűnyíró alkatrészeket! Kérdése van? Megadott elérhetőségeinken felteheti kérdéseit!

 

Benzines fűnyírók: Válasszon minőségi eszközt kertjének rendbetételéhez!

Benzines fűnyírók: Válasszon minőségi eszközt kertjének rendbetételéhez!Az ápolt gyep csodás látványt nyújt a kertben, emellett pedig jótékony hatással is bír a közvetlen környezetre és a talaj minőségére. Ám ahhoz, hogy tökéletes legyen a gyep, gondoskodni kell róla!

A korszerű fűnyírók rendszeres használatával nem csak esztétikusabbá tehetjük a kertet, hanem a fű minőségét is meghatározzuk, ugyanis a gyakori nyírás jót tesz a növényeknek, ezáltal többször frissülnek, így mindig gyönyörűen zöldell a gyep.

A fűnyírókból már számos típus beszerezhető, az egyik legnépszerűbb ezek közül a benzines fűnyíró. Ez a berendezés számos előnnyel bír, működéséhez csakis benzinre van szükség, ennek köszönhetően nem kell alkalmazkodni áramforráshoz. A benzines fűnyíró nagy hajtóerővel és forgatónyomatékkal rendelkezik, ez teszi lehetővé a gyors és hatékony fűnyírást. A berendezés elsősorban nagy területek gondozására alkalmas, de bárki számára ajánlott, aki szeretné lerövidíteni a fűnyírással járó feladatokat.

Vásároljon benzines fűnyírót kínálatunkból, a minőséget garantáljuk!

Tekintse meg MTD AL-KO és WOLF benzines fűnyíró alkatrész kínálatunkat, és bátran vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

 

Tegyük el télre a fűnyírót – de hogyan?

Tegyük el télre a fűnyírót – de hogyan?Bizony nagyon kényes dolog a benzines fűnyíró vagy fűkasza téliesítése. Amióta az üzemanyagokat etanollal és adalék anyagokkal kezelik, a benzinek szavatossága 30-45 napra csökkent. Elveszíti kenését, és olyan anyagok vállnak ki belőle, melyek tönkre teszik a karburátort és a tömítéseket, szimeringeket. Erre már a gyártók is felhívják a figyelmet és az ilyen esetek akár garancia vesztést is eredményezhetnek. Bizonyos esetekben még az üzemanyag leeresztése sem jelent biztonságot, mert maradhat annyi üzemanyag a karburátorban ami tönkre teheti. Mit tegyünk akkor ha végetért a fűvágási szezon és a gépünket sokáig nem fogjuk használni? A benzint járassuk ki a motorból. Öntsünk a tartályba a honlapunkról is rendelhető benzin stabilizátort az adagolásnak megfelelően, majd töltsük fel a tartályt 3/4-ig a megfelelő üzemanyaggal vagy keverékkel (ha azzal üzemel). Járassuk vele a motort 5-6 percig. Most már eltehetjük télire.

Mielőtt eltennénk elektromos fűnyíró gépünket, a főbb részeit nem árt átvizsgálni – itt is érvényes, hogy mindegy hogy benzines, vagy elektromos fűnyírónk van. A tengelykapcsoló házába gyakran kerül olaj, érdemes egy ronggyal felitatni. Át kell nézni a csapágyakat, és a csavarokat, melyek a vágókéseket tartják. Ha szükség van rá, cseréljük ki, és kenjük be a fűnyíró alkatrészeket rozsdásodás ellen. Ne felejtsük el kitisztítani a levegőszűrőt sem! Ezután alaposan mossuk le meleg vízzel, vagy nagynyomású tisztítóval a gép külsejét, a késeket, és a fűgyűjtő tartályt.

További tanácsokért elektromos fűnyíróvalfűnyíró alkatrészekkel kapcsolatban, nézzen szét itt, weboldalunkon, vagy keressen minket bizalommal!

Tekintse meg MTD AL-KO és WOLF benzines fűnyíró alkatrész kínálatunkat, és bátran vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

 

KertigepAlkatreszAruhaz.hu
AKCIÓS TERMÉKEK